استخدام راننده پايه يك؛ انتظارات كارفرماها از رانندگان چيست؟

چطور مي‌توان وارد شغل رانندگي پايه يك شد؟

شركت‌ها و كارخانجات توليدي مختلفي به صورت روزانه آگهي‌هاي كار براي راننده پايه يك را در سايت‌هاي كاريابي منتشر مي‌كنند. اين آگهي‌ها اغلب براي استخدام افرادي منتشر مي‌شوند كه وظيفه حمل و جابجايي بار و محصولات در سطح شهر يا به شهرهاي ديگر را برعهده دارند.

راننده پايه يك فردي است كه در آزمون‌هاي تئوري و عملي رانندگي پايه يك شركت كرده و موفق به دريافت گواهينامه پايه يكم شده است. رانندگان پايه يك بعد از مدتي كارآموزي به عنوان شاگرد شوفر مي‌توانند به استخدام سازمان‌هاي مختلف درآيند. اين رانندگان مجوز رانندگي ماشين‌هاي سنگين بالاي 6 تن مثل كاميون، خاور و تريلي و همچنين اتوبوس‌هاي مسافربري با ظرفيت بيش از ۲۶ نفر را دارند.

ساعت كاري راننده پايه يك

ساعت‌هاي كاري رانندگان ماشين‌هاي سنگين معمولاً خيلي طولاني بوده و حتي تا 70 ساعت در هفته مي‌رسد. به همين دليل كسي كه مي‌خواهد وارد اين شغل شود بايد مهارت‌ها و توانايي‌هاي خاصي را داشته باشد. البته ساعات كاري راننده پايه 1 به جايي كه در آن مشغول به كار هستند هم بستگي دارد. به طور مثال ممكن است ساعات كاري راننده در ادارات يا مدارس از صبح تا عصر باشد و در برخي شركت‌ها مثل مراكز صادرات و واردات، نياز به شيفت‌هاي طولاني و رانندگي بين شهري نيز وجود داشته باشد.

راهنماي قدم به قدم دريافت گواهينامه پايه يك

قدم اول:‌ براي اينكه گواهينامه پايه يك بگيريد، ابتدا بايد گواهينامه پايه دو را اخذ كرده باشيد. فردي كه گواهينامه پايه 2 داشته باشد با رانندگي ماشين‌هاي نيمه سنگين آشنايي خوبي پيدا كرده و تسلط و مهارت كافي براي رانندگي ماشين‌هاي سنگين مثل كاميون و تريلي را كسب كرده است.

قدم دوم: براي رانندگي ماشين‌هاي سنگين مثل كاميون، تريلي و اتوبوس‌هاي بالاي 26 نفر ابتدا بايد در كلاس‌هاي رانندگي شركت كرده و گواهينامه پايه يك بگيريد. پيشنياز دريافت گواهينامه پايه يك اين است كه قبلاً گواهينامه پايه 2 را دريافت كرده باشيد، دو سال از اخذ آن گذشته باشد و به زمان انقضاي آن هم حداقل 6 ماه مانده باشد.

براي دريافت اين گواهينامه بايد ابتدا در آزمون تئوري يا آيين نامه راهنمايي و رانندگي شركت كنيد و قبول بشويد. آزمون آيين نامه پيش‌نيازِ آزمون عملي رانندگي است و فردي كه در اين آزمون قبول نشود نمي‌تواند در آزمون عملي رانندگي شركت كند. در آزمون عملي هم مهارت فردبراي رانندگي ماشين‌هاي سنگين سنجيده مي‌شود. در صورتي كه در اين آزمون موفق شويد مي‌توانيد براي دريافت گواهينامه اقدام كنيد.

قدم سوم: فردي كه گواهينامه پايه يك دارد مسئول  حمل بارهاي مشتريان و رانندگي اتوبوس‌هاي مسافربري است. بنابراين سرمايه و دارايي‌هاي يك شركت و جان و مال تعداد زيادي انسان در گرو مهارت و تجربه رانندگي اين فرد قرار دارد. به همين دليل، يكي از شرايط لازم براي دريافت گواهينامه و استخدام راننده پايه يك داشتن سلامت جسمي و روحي و عدم اعتياد به هرگونه ماده مخدر، روان‌گردان و … است.

همچنين از آنجا كه اين شغل بسيار حساس بوده و به مهارت‌ و تجربه و صلاحيت‌هاي عقلي و اخلاقي بالاتري نياز دارد، شرط سني براي گرفتن گواهينامه پايه 1 بالاتر از 25 سال تمام است.

قدم چهارم: اطلاع از نكات فني و نحوه عملكرد ماشين يكي از نكات ضروري رانندگي است؛ اما اين موضوع در مورد رانندگان ماشين سنگين اهميت بيشتري دارد. اگر ماشين در جايي كه دسترسي به تعميركار وجود ندارد خراب شود راننده پايه 1 بايد اطلاعات كافي در مورد مسائل فني مربوط به وسايل نقليه سنگين داشته باشد و خود آن را تعمير كند.

شرايط كارفرماها براي استخدام راننده پايه يك چيست؟

هر شركت و كسب و كاري با توجه به نوع فعاليت و سياست‌هاي كاري ممكن است شرايط متفاوتي را براي جذب نيروي راننده پايه يك داشته باشد. با اين حال، با بررسي آگهي هاي استخدامي مربوط به راننده پايه يك متوجه مي‌شويم كه اكثر كارفرماها شرايط زير را براي جذب نيرو در نظر مي‌گيرند:

  • حداقل مدرك ديپلم
  • دارا بودن گواهينامه رانندگي پايه يك به نام شخص كارجو
  • آشنايي به تعميرات و مسائل فني ماشين سنگين
  • دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت از سربازي
  • تجربه و آشنايي با جاده‌هاي بين شهري و درون شهري
  • ارائه ضمانت و سفته حسن انجام كار

اين شغل محدوديت سني خاصي ندارد؛ اما مانند همه مشاغل حوزه حمل و نقل، سن فرد و وضعيت سلامتي و توان جسماني او بايد متناسب با شرايط و حجم كاري باشد. اين فرد بايد بتواند به مدت طولاني رانندگي كرده و كالاهاي با حجم بالا و سنگين را جابجا كند. به همين دليل برخي شركت‌ها تمايل بيشتري به استخدام رانندگان جوان دارند.

همچنين از نظر جنسيت هم محدوديت خاصي در استخدام راننده پايه يك وجود ندارد. دريافت گواهينامه براي خانم‌ها و آقايان مجاز است. اما شركت‌ها معمولاً ترجيح مي‌دهند براي انجام كارهاي خود از رانندگان آقا استفاده كنند. 

دريافت كارت پايان خدمت براي گرفتن گواهينامه پايه يك اجباري نيست. البته در سال‌هاي گذشته ارائه آن اجباري بود؛‌اما با تغيير قوانين، اين شرط برداشته شده است. اما كارفرماها براي استخدام ترجيح مي‌دهند فردي را انتخابك نند كه كارت معافيت يا پايان خدمت سربازي را گرفته باشد.

استخدام راننده پايه يك: مهارت‌ها و ويژگي‌هاي شخصيتي

  • توانايي و مهارت كافي براي رانندگي در مسيرهاي طولاني
  • توانايي رانندگي به تنهايي و تمركز بالا در شب و جاده‌هاي خطرناك
  • متعهد و پايبند به اصول اخلاقي
  • صبر و حوصله زياد در رانندگي
  • عدم اعتياد به مواد مخدر
  • خوش قول و متعهد به تحويل بار در زمان مقرر
  • رانندگي ايمن و پرهيز از هرگونه رفتارهاي پرخطر
  • مسئوليت‌شناسي
  • امانت‌دار و قابل اعتماد
  • آشنايي و تسلط بر مسيرها و آدرس‌هاي منطقه محل كار
  • توانايي استفاده از اپليكيشن‌هاي آنلاين مسيرياب و نقشه خوان
  • توانايي حل مسئله و حفظ خونسردي و آرامش در مواقع بحراني
  • نظم و مهارت‌هاي زمانبندي و مديريت زمان

براي استخدام راننده پايه يك به چه مدرك تحصيلي نياز است؟

براي دريافت گواهينامه رانندگي پايه يك نيازي به ارائه مدرك تحصيلي نيست و افرادي كه سواد خواندن و نوشتن دارند و مدرك ديپلم هم نگرفته‌اند مي‌توانند با شركت در آزمون‌هاي عملي و تئوري، گواهينامه بگيرند. اما براي جذب راننده پايه يك، شرايط متفاوت است و ممكن است در سازمان‌هاي مختلف از شما مدرك تحصيلي مثل ديپلم خواسته شود.

شرايط خاص كارفرماها براي استخدام را مي‌توانيد در آگهي‌هاي شغلي مربوط به آن ببينيد. در آگهي‌هاي استخدام جديد كه در سايت‌هاي كاريابي منتشر مي‌شوند، همه اطلاعات و نيازمندي‌هاي هر موقعيت شغلي درج شده است. شما مي‌توانيد با مطالعه اين آگهي‌ها و شرايطط استخدامي هر شركت، براي آن‌ها رزومه ارسال كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.